Standard för svensk yrkesklassificering (2012)
8161 Maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri
Beskrivning:
Styr och övervakar maskiner som bereder och tillagar råvaror för färdigmat samt bereder kött och fisk genom kokning, torkning, saltning eller rökning.
Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 8161 Maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri.
| Kod | Benämning |
|---|---|
| 8161 | Aromblandare |
| 8161 | Autoklavskötare, livsmedel |
| 8161 | Charkarbetare, tillverkning |
| 8161 | Charkuteriarbetare, tillverkning |
| 8161 | Charkuterist, industriell tillverkning |
| 8161 | Djurfoderberedare |
| 8161 | Filéoperatör |
| 8161 | Filéskärare |
| 8161 | Fileterare |
| 8161 | Fiskberedare |
| 8161 | Fiskfabriksarbetare |
| 8161 | Fiskmatberedare |
| 8161 | Fiskrensare, konservering |
| 8161 | Färdigmatlagare |
| 8161 | Industrikock |
| 8161 | Infrysare |
| 8161 | Konservarbetare, kött och fisk |
| 8161 | Konservkokare |
| 8161 | Livsmedelsarbetare, kött o. fiskberedning |
| 8161 | Maskinoperatör, kött- och fiskberedning |
| 8161 | Maskinoperatör, livsmedelsindustri, kött och fisk |
| 8161 | Råvaruberedare, konservindustri |
| 8161 | Rökare, livsmedelsindustri |
| 8161 | Saltare, konservtillverkning |
| 8161 | Steriliserare, konservering |
| 8161 | Såsberedare |