Standard för svensk yrkesklassificering (2012)

8161 Maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri

Beskrivning:

Styr och övervakar maskiner som bereder och tillagar råvaror för färdigmat samt bereder kött och fisk genom kokning, torkning, saltning eller rökning.

Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 8161 Maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri.

Kod Benämning
8161 Aromblandare
8161 Autoklavskötare, livsmedel
8161 Charkarbetare, tillverkning
8161 Charkuteriarbetare, tillverkning
8161 Charkuterist, industriell tillverkning
8161 Djurfoderberedare
8161 Filéoperatör
8161 Filéskärare
8161 Fileterare
8161 Fiskberedare
8161 Fiskfabriksarbetare
8161 Fiskmatberedare
8161 Fiskrensare, konservering
8161 Färdigmatlagare
8161 Industrikock
8161 Infrysare
8161 Konservarbetare, kött och fisk
8161 Konservkokare
8161 Livsmedelsarbetare, kött o. fiskberedning
8161 Maskinoperatör, kött- och fiskberedning
8161 Maskinoperatör, livsmedelsindustri, kött och fisk
8161 Råvaruberedare, konservindustri
8161 Rökare, livsmedelsindustri
8161 Saltare, konservtillverkning
8161 Steriliserare, konservering
8161 Såsberedare