Standard för svensk yrkesklassificering (2012)
1722 Restaurang- och kökschefer, nivå 2
Beskrivning:
Verksamhetsnära chef underställd mellanchef, direkt underställd verkställande direktör eller motsvarande. Högsta chef i företag utan chefshierarki inom restaurang och kök. Planlägger och leder den dagliga verksamheten inom restaurang och kök, planerar matsedlar och inköp samt ansvarar för personal.
Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 1722 Restaurang- och kökschefer, nivå 2.
| Kod | Benämning |
|---|---|
| 1722 | Food & beverage manager, verksamhetsnära chef |
| 1722 | Företagsledare, inom restaurang, utan chefshierarki |
| 1722 | Krögare, verksamhetsnära chef |
| 1722 | Källarmästare, verksamhetsnära chef |
| 1722 | Kökschef, verksamhetsnära chef |
| 1722 | Restaurangchef, verksamhetsnära chef |
| 1722 | VD, inom restaurang, utan chefshierarki |
| 1722 | Verkställande direktör, inom restaurang, utan chefshierarki |