Standard för svensk yrkesklassificering (2012)

1722 Restaurang- och kökschefer, nivå 2

Beskrivning:

Verksamhetsnära chef underställd mellanchef, direkt underställd verkställande direktör eller motsvarande. Högsta chef i företag utan chefshierarki inom restaurang och kök. Planlägger och leder den dagliga verksamheten inom restaurang och kök, planerar matsedlar och inköp samt ansvarar för personal.

Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 1722 Restaurang- och kökschefer, nivå 2.

Kod Benämning
1722 Food & beverage manager, verksamhetsnära chef
1722 Företagsledare, inom restaurang, utan chefshierarki
1722 Krögare, verksamhetsnära chef
1722 Källarmästare, verksamhetsnära chef
1722 Kökschef, verksamhetsnära chef
1722 Restaurangchef, verksamhetsnära chef
1722 VD, inom restaurang, utan chefshierarki
1722 Verkställande direktör, inom restaurang, utan chefshierarki