Standard för svensk yrkesklassificering (2012)
7611 Slaktare och styckare m.fl.
Beskrivning:
Slaktar djur samt grov- eller finstyckar djurkroppar. Tillverkar charkuterier och andra köttvaror. Konserverar kött och andra livsmedel med hjälp av saltning, torkning och rökning.
Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 7611 Slaktare och styckare m.fl..
| Kod | Benämning |
|---|---|
| 7611 | Charkuteriarbetare, slakteri |
| 7611 | Charkuterist, manuell tillverkning |
| 7611 | Korvmästare |
| 7611 | Köttmästare |
| 7611 | Slaktare |
| 7611 | Slakteriarbetare |
| 7611 | Slaktmästare |
| 7611 | Styckare |
| 7611 | Styckmästare |
| 7611 | Tarmförädlare |
| 7611 | Tarmförädlingsarbetare |