Standard för svensk yrkesklassificering (1996)

SSYK96 används i den officiella statistiken fram till och med 2013

5122 Kockar och kokerskor

Beskrivning:

Lagar, lägger upp och garnerar mat. planerar matsedlar. köper in varor.

Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 5122 Kockar och kokerskor.

Kod Benämning
5122 Dietkock
5122 Dietkokerska
5122 Chefskock
5122 Cateringarbetare, matlagning
5122 Köksmästare
5122 Kökschef
5122 Kokerska
5122 Kocksteward
5122 Kock
5122 Kocka
5122 Kinakock
5122 Kallskänka
5122 Grillkock, gatukök/snabbmatsrestaurang
5122 Grillkock, hotell, restaurang, storhushåll
5122 Steward, kock
5122 Souschef
5122 Specialkock
5122 Skeppskock
5122 Personalkock