Standard för svensk yrkesklassificering (1996)
SSYK96 används i den officiella statistiken fram till och med 2013
5122 Kockar och kokerskor
Beskrivning:
Lagar, lägger upp och garnerar mat. planerar matsedlar. köper in varor.
Nedanstående tabell listar alla benämningar som tillhör undergrupp 5122 Kockar och kokerskor.
| Kod | Benämning |
|---|---|
| 5122 | Dietkock |
| 5122 | Dietkokerska |
| 5122 | Chefskock |
| 5122 | Cateringarbetare, matlagning |
| 5122 | Köksmästare |
| 5122 | Kökschef |
| 5122 | Kokerska |
| 5122 | Kocksteward |
| 5122 | Kock |
| 5122 | Kocka |
| 5122 | Kinakock |
| 5122 | Kallskänka |
| 5122 | Grillkock, gatukök/snabbmatsrestaurang |
| 5122 | Grillkock, hotell, restaurang, storhushåll |
| 5122 | Steward, kock |
| 5122 | Souschef |
| 5122 | Specialkock |
| 5122 | Skeppskock |
| 5122 | Personalkock |